Domaćinstvo Milekić

  • kuca_spolja
  • zaovine_karaklije
  • zaovine_karaklije2
  • zaovine_karaklije3
Domaćinstvo Milekić
- Apartmani, Planinska kuća, Sobe

Kuća je sa tri zvezdice! Nalazi se na Planini Tari u selu Zaovine u predivnom malom zaseoku Karaklije na oko 1100 m. nadmorske visine (nv). Udaljenost od administrativnog centra sela, Vežanje, je oko 3 km gde se nalazi: ambulanta, crkva, seoska kafana, prodavnica, osnovna škola… Udaljenost od Jezera Zaovine je oko 3.5 km, prilaz Jezdići. Domaćinstvo “Milekić” se nalazi na oko 1100 m nv na južnom suvljem delu planine Tare sa utucajem mediteranskog klimata što posebno pogoduje plućnim bolesnicima, poboljšanju krvne slike, bolestima štitaste žlezde… Netaknuta priroda, mir, tišina, šetnja, kupanje na jezeru, su sigurno pravi izbor za odmor i relaksaciju.
Srdačni i gostoljubivi domaćini nude Vam i domaće proizvode. Kupanje na jezeru u Zaovinama kod brane. Od zaseoka Karaklije postoje pešacke staze i to na vrhove Veliki Stolac 1673m nv, Janjač 1473 m nv, Đurđevo brdo 1408 m nv, Gostilj 1304 m nv, Vlasnata glavica 1275 m nv, Kremen 1201 m nv. Neke od staza su obeležene. Sa obližnjih vrhova mogu se videti Višegrad, jezero, Zaovine…

Posetite web prezentaciju apartmana
KLIKNI OVDE

Apartman, nalazi se na spratu kuće domaćinstva i ima zaseban ulaz. Raspolaže sa tri sobe (dve dvokrevetne i jednom četvorokrevetnom), dnevnim boravkom sa Total TV paketom i radiom, kuhinjom koja je komplet opremljena i kupatilom.

Soba, je dvokrevetna i nalazi se u prizemlju u okviru domaćinstva sa upotrebom kuhinje, dnevnog boravka i kupatila.

Smeštajne kapacitete izdajemo kao ceo apartman ili kao zasebne sobe.
Na oko 2 km od kuće u blizini vrha Janjač nalazi se vikend kuća za izlete (koliba) koja je gostima na raspolaganju. Tu se možete odmoriti, osvežiti uz čaj, kafu, sok, rakiju…pa čak i odspavati u trokrevetnoj sobi, sakupljati lekovito bilje i naravno uživati u netaknutoj prirodi.

U prirodnoj tišini proplanka Poravina pored izvora hladne vode „Studenac“ nalazi se uređeno mesto za piknik.

U zimskom periodu na raspolaganju su vam i dvoje sanke. U blizini kuće se nalaze dve staze za sankanje tako da je zimski doživljaj potpun.

Objekat na mapi