Abzajl (spuštanje niz stenu) na Sokolarici

 Da li ste nekada zamislili da se možete spuštati niz stene, sa predivnim pogledom na šume Tare? Ako imate želju za nezaboravno iskustvo, upustite se avanturu zajedno sa iskusnim instruktorima, a potom uživajte u uskusnom ručku u prelepom selu Sokolina.

logo-green-bear

ITINERER

Opis: Posle doručka, ujutru, polazi se iz Bajine Bašte / Mitrovca / Kaluđerskih bara. Delimično vožnjom, a delimično pešice stiže se do sela Sokolina i obližnjeg vidikovca Sokolarica sa koga puca pogled na veličanstven kanjon reke Rače. Ovde se zastaje zbog brifinga i naravno fotografisanja sa vidikovca.

Sledeća 2–3 sata provode se u spuštanju niz stene sa vidikovca do kanjona. Spuštanje niz stene je umereno naporna aktivnost i vrhunski instruktor vam pomaže  da odaberete jednu od tri staze za spuštanje različite dužine (20m, 45m i 75m), a u skladu sa sopstvenim mogućnostima.

Nakon toga se prevozite u selo Sokolina do lokalnog domaćinstva Jeremić, gde imaju oko 2‒3 sata za pripremu tradicionalnog obilatog srpskog ručka (pogledajte ponudu pod nazivom „Priprema srpskih gastronomskih specijaliteta”). Poput mnogih seoskih domaćinstava, tako se i na farmi Jeremić hrana radije sprema od sopstvenih organskih namirnica i po receptima koji se prenose sa kolena na koleno, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.

Važne informacije

Trajanje: 2–4 sata za abzajl i 2–3 sata za pripremu ručka.
Veličina grupe: 2–12 osoba.
Cena: 30 evra po osobi. Iznajmljivanje opreme je uključeno u cenu, a podrazumeva: kacigu, užad, remen i ostalu sigurnosnu opremu. Aktivnost pripreme hrane se naplaćuje dodatnih 45 evra po osobi.
Lokacija: Polazak iz Bajine Bašte.

Napomena: Ova aktivnost je pogodna za osobe starije od 12 godina i težine do 100 kg. Ukoliko se plaše visine možte da dođete i vidite kako drugi  rade sa instruktorom i onda sami odlučite da li želite da učestvujete. Ručak se priprema u domaćinstvu Jeremić u selu Sokolina i naplaćuje se dodatnih 45 evra po osobi (pogledajte ponudu „Priprema srpskih gastronomskih specijaliteta“). Ako ne želite da imate čas kuvanja, hrana može biti unapred pripremljena ili od strane porodice Jeremić ili negde drugde.

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

„Green Bear“, Miloje Jovanović, 0654597264, miloje.greenbear@gmail.com

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;