Foto-safari sa Roadtrippin’ Channel / obilazak najlepših vidikovaca

Ukoliko imate afiniteta prema prirodi i fotografiji i posedujete ličnu foto opremu, bez obzira da li ste početnik, amater ili se već polu-profesionalno bavite fotografijom i želite da steknete nova znanja, naši fotografi će vam nesebično podeliti svoje znanje i iskustvo!

logo1_black

ITINERER

Ova safari tura podrazumeva obilazak NP Tara alternativnim šumskim putevima, 4×4 terenskim vozilima opremljenim za „off road“, tokom koje ćemo posetiti nekoliko atraktivnih vidikovaca u NP Tara (Sjenič, Drlije, Bilješke stene i Pasjača).

Na ovu turu vodi vas ekipa Roadtrippin’ Channel koju čine profesionalni fotografi i snimatelji, iskusni 4×4 off road vozači, ali pre sve svega avanturisti, ljubitelji i čuvari prirode. Jedan od vodiča je i iskusni rendžer nacionalnog parka koji će vam dati detaljne informacije o divljim životinjama koje možemo sresti tokom ture, njihovim tragovima i navikama, kako bi što bolje razumeli njihove osobine i ponašanje.

Polazak je u 8h sa Kaluđerskih bara (ili Mitrovca) i ubrzo skrećemo sa asfaltnog puta. Vozićemo se isključivo alternativnim šumskim putevima koji vode kroz srce nacionalnog parka, a prva stanica je vidikovac Sjenič. Tokom naredna dva sata obići ćemo okolinu u potrazi za tragovima divljih životinja i imati prvi čas fotograije uz osveženje i kafu i fotografisanje na dve pozicije uz asistenciju naših fotografa. Upoznaćete se sa fotografskom opremom, osnovama fotografije u prirodi, ali i nekim tajnama naših fotografa koje ćete kasnije moći da primenite.

Naša sledeće tačka je vidikovac Drlije. Kako se već nalazimo daleko od civilizacije, postoji velika verovatnoća da ugledate i fotografišete divlje životinje. Na vidikovcu se nalazi i mala lugarnica (kućica) koja služi kao baza za hvatanje divokoza koje se premeštaju u Istočnu Srbiju. U neposrednoj blizini se nalazi i nekoliko stabala Pančićeve omorike – endemske vrste NP Tara. Ovde počinje još jedan čas fotografije – upoznavanje sa tele-optikom uz praktican rad sa mentorima.

Nakon toga se spuštamo (oko 2,5 km) do vidikovca Bilješke stene gde je planiran piknik ručak u prirodi tokom kog ćete imati priliku da uživate u hrani isključivo sa podneblja planine Tare.

Nakon ručka i kraćeg odmora, nastavljamo dalje prema vidikovcu Pasjača gde je planiran vaš treći čas fotografije. Uz asistenciju naših fotografa pozabavićete se prilagođavanjem svetlosnim uslovima, korišćenjem tripoda i produženih ekspozicija, i praviti fotografije sve do zalaska sunca koji će vas ostaviti bez daha. Povratak do smeštaja oko 20:30h.

Važne informacije

Trajanje: Ceo dan (08:00-20:30h)

Broj osoba: 2–8

Cena: 580 evra po osobi (za 2 osobe i jedno terensko vozilo); 450 evra po osobi (za 3–4 osobe i dva terenska vozila), 390 evra po osobi (za grupe od 5–8 osoba i tri terenska vozila).

Napomene: Potrebno je da ponesete ličnu opremu za fotografisanje (DLSR fotoaparat, stativ). Tura je kreirana kako bi se u jednom danu obišli najatraktivniji delovi Tare, a vreme tempirano tako da se fotografiše i zalazak sunca iako je moguće korigovati vreme polaska i povratka u zavisnosti od interesovanja gostiju.

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

Kontakt: Nemanja Milanović, 065 660 6500, roadtrippinchannel@gmail.com.

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;