Kanjoning rekom Brusnicom i vožnja čamcem u kanjonu reke Drine

Upustite se u avanturu kanjoninga i poptom vožnje brodom kroz najzabačenije delove Tare i kroz jedino stanište endemske vrste četinara – Pančićeve omorike!

logo-green-bear

ITINERER

Opis: Tura kreće sa Mitrovca ili još bolje iz oblasti Predovog krsta u NP Tara, da bi se u kanjon reke Brusnice ušlo najkasnije do 9 časova ujutru.

Kanjon je dugačak 6 km i nudi mnoštvo zanimljivih i različitih prepreka koje treba savladati. U njemu se nalazi 6–7 mesta za spuštanje stenama (abzajl) i brojni bazeni i vodopadi čiji broj zavisi od godišnjeg doba i vremenskih uslova. Ovo je celodnevna aktivnost, jer je kanjon tehnički zahtevan. Na kraju ovog divnog iskustva čeka vas brodić koji će vam pružiti dvočasovnu vožnju dužine 24 km kanjonom reke Drine. Ovaj kanjon je po visini treći kanjon u Evropi i dugačak je oko 30 km, a u njemu borave mnoge vrste ptica, npr. sive čaplje, kormorani, patke i orlovi, dok je reka Drina stanište mnogih vrsta riba. Ovo je ujedno i jedino stanište endemske vrste četinara – Pančićeve omorike. Litice kanjona su naseljene divokozama koje se mogu videti sa jezera, a ako budemo imali sreće, možemo videti i medveda kako preplivava reku iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Važne informacije

Trajanje: 5–6 sati za kanjon Brusnice, 2 sata za vožnju brodom.

Veličina grupe: 2–10 osoba.

Cena: 110 evra po osobi, što uključuje prevoz, hranu (sendviče, energetske pločice) i iznajmljivanje opreme (neoprensko odelo, kaciga, pojasevi, konopci i suve torbe).

Lokacija: Polazak sa Predovog krsta ili sa Mitrovca.

Napomene: Ova aktivnost je pogodna za goste/gošće starosti iznad 15 godina, koji su u dobroj fizičkoj kondiciji i sa prethodnim iskustvom spuštanja niz stene, kako bi bili spremni za korišćenje užeta! Kanjoning čizme nisu obezbeđene, tako da  iz bezbednosnih razloga morajate poneti sopstvene planinarske cipele sa odgovarajućim gumenim đonom. U kanjon se ulazi najkasnije u 9 sati!

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

„Green Bear“, Miloje Jovanović, 0654597264, miloje.greenbear@gmail.com

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;