Kratko posmatranje ptica iz kajaka / SUP, pecanje na jezeru Zaovine

 Veslanje stojećki je u praksi mnogo lakče i zabavnije nego što zvuči. Upustite se u avanturu na relepom jezeru Zaovine i uživajte u pogledu na ptice i šume Tare.

logo-green-bear

ITINERER

Opis: Nakon polaska iz Bajine Bašte ili Mitrovca sledi kratko putovanje do jezera Zaovine, koje se nalazi na 881. metru nadmorske visine. Ovo jezero je veštačko i izgrađeno je u periodu između 1975. i 1982. godine tako što je izgrađena brana u kanjonu Belog Rzava. Voda u jezeru predstavlja višak vode iz jezera Perućac i pumpa se kroz 9 km duge cevi.

Možete uživati u posmatranju ptica iz kajaka (do 8 osoba) i veslajući stojećki (eng. stand up paddling – SUP) (više od 8 osoba). Moguće je videti sivu čaplju, kormorane, patke, a ponekad i orlove.  Takođe možete da se oprobate u sportskom ribolovu na pastrmku, klena, smuđa ili skobalja. Ako je vreme dovoljno toplo, moguće je i kupanje u jezeru.

Ručak se može organizovati u domaćinstvu Karaklić pre ili posle same aktivnosti uz dodatnu cenu od 10 evra po osobi (potrebna je najava 2‒3 dana unapred).

Važne informacije

Trajanje: 2‒4 sata, opciono.

Veličina grupe: 2–8 osoba za kajak, 2‒15 osoba za SUP.

Cena: 25 evra po osobi (grupe 2–8 osoba), 35 evra za SUP (više od 8 osoba). Iznajmljivanje opreme je uključeno u cenu, a podrazumeva: kajak / SUP dasku, veslo, neoprensko odelo, suvu torbu i sigurnosnu opremu. Užina nije obezbeđena, možete poneti svoju.
Lokacija: Polazak iz Bajine Bašte ili Mitrovca.

Napomena: Kajak i SUP su zabavne i lake aktivnosti, pogodne za sve uzraste i nivoe fizičke spremnosti.

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

„Green Bear“, Miloje Jovanović, 0654597264, miloje.greenbear@gmail.com

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;