Posmatranje vidri u okviru SUP – stand up paddling i kajak safarija

Upustite se u nezaboravno iskustvo veslanja na vodi stojećki i probajte da uočite vidre!

logo-green-bear

ITINERER

Opis: Ekspedicija posmatranja životinja u pratnji vodiča, kajakom ili veslanjem stojećki na dasci (eng. stand up paddling) odvija se na potezu od 15 km na reci Drini. Početak ove ekspedicije je tačno ispod brane hidroelektrane Perućac (druge po veličini u Srbiji, izgrađene šezdesetih godina prošlog veka). Kraj ove ekspedicije je na jednom od najznačajnijih lokaliteta Bajine Bašte, Kućici na Drini. To je osamljena drvena kućica koja se nalazi na maloj steni usred reke Drine već više od 45 godina (kućica je fotografisana za National Geographic časopis 2016. godine i tada je proglašena za njihovu fotografiju godine u kategoriji putovanja).

Na obalama Drine žive divlje vidre i lako ih je videti ako im se neprimetno približite. Vodič će vas upoznati sa načinom života ovih fascinantnih bića i karakteristikama njihove ishrane i parenja, ali i sa izazovima koji im prete zbog ljudskih aktivnosti duž reke. Ostale vrste, kao što su siva čaplja, kormorani, patke, a ponekad i orlovi, takođe se mogu videti tokom ove ture. Ako nivo vode dopusti, moguće je videti pastrmku, lipljena i mladicu.  Preporučujemo vam da ponesete svoju posmatračku opremu, i naravno ‒ kameru! Vašu posmatračku i fotografsku opremu u suvim vrećama može nositi naš vodič i može se koristiti i dok ste na vodi (na vašu odgovornost).

Važne informacije

Trajanje: 2–3 sata.
Veličina grupe: 2–15 osoba.
Cena: 35 evra po osobi (grupe 2‒8 osoba) ili 30 evra po osobi (grupe 8–15 osoba). Iznajmljivanje opreme je uključeno u cenu: SUP daska ili kajak, vesla, neoprensko odelo, suva torba, sigurnosna oprema.

Užina nije obezbeđena, možete poneti svoju ili kupiti nešto u prodavnici duž rute.
Lokacija: Reka Drina u blizini Nacionalnog parka Tara.

Napomena: SUP je zabavna i laka aktivnost, pogodna za sve uzraste i nivoe fizičke spremnosti.

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

„Green Bear“, Miloje Jovanović, 0654597264, miloje.greenbear@gmail.com

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;