Preprema hrane pod sačem – radionica kuvanja sa kuvarom u restoranu „Kurta“ na Tari

Priprema hrane pod sačem – ukusno meso i još ukusnije povrće!

ITINERER

Opis: U restoranu „Kurta“  možete svoje sačeve napravljene tokom škole grnčarije u Zlakusi pripremiti za prvu upotrebu. To znači da će sač biti zagrejan na vatri do određene temperature, a onda će se njegove ivice premazivati slaninom i kukuruznim brašnom dok se još zagreva. Kada su sačevi spremni, možete pripremiti svoje jelo u saču – jagnjetinu ili govedinu „ispod sača“. Ovo jelo je kombinovano sa raznim povrćem koje možete čistiti, rezati i stavljati u posudu prema svojim željama. Najzanimljivije je to što se ovo jelo priprema napolju, na vatri, i u prijatnoj atmosferi.

Važne informacije

Cena: 45 evra po osobi (grupe 2–4 osobe), 40 evra po osobi (grupe 4–8 osoba).
Trajanje: 3,5 do 4 sata.

ITINERER

Dodatna ponuda – priprema doručka

Opis: Komplet lepinja je jedno od tradicionalnih jela Zapadne Srbije, a gosti/gošće mogu sami sebi pripremiti lepinju uz pomoć kuvara iz restorana „Kurta“ i pojesti je za doručak, tako što će izabrati neke od mnoštva dodataka: jaja, kajmak, pršuta ili pretop (moča).

Važne informacije

Cena: 10 evra po osobi
Veličina grupe: 2‒8 osoba.
Trajanje: 1 sat.

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

Milorad Vukajlović, 0642618916, kurtatara@gmail.com

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;