PRETRAGA SMEŠTAJA NA TARI
DODATNI DETALJI
KALUĐERSKE BARE NA PLANINI TARI

Kaluđerske Bare su udaljene od Bajine Bašte 16 kilometara. To je jugistočni deo Tare kao i najpoznatiji turistički centar. Na krečnjačkoj podlozi rastu prelepe šume crnog,belog bora,jele,smrče… Kaluđerske bare su u turističkom smislu možda najlepši deo Tare i nalaze na nadmorskoj visini od 1059 m. Postoje uređene pešačke staze, sportski tereni, trim staze kao i staze za skijanje i sankanje. Tu je vidikovac Cnjeskovo, pešačke staze, na 10 km udaljenosti  je manastir Rača a malo dalje i Kućica na Drini

Na Kaluđerskim barama se nalaze hoteli Omorika, Beli bor i Javor a pored njih nalaze se lepo uređeni privatni kapaciteti sa sobama i apartmanima različitih kategorija.

Na Kaluđerskim Barama nalazi se nekoliko privatnih trgovinskih radnji , restorana i benzinska pumpa.

U blizini hotela izgrađeni su za potrebe savremenog turizma sportsko-rekreativni objekti na otvorenom prostoru: igralište za male sportove, dečija igrališta, trim staza, ski tereni, teniska igrališta i travnato fudbalsko igralište, koje omogućava kvalitetne visinske pripreme sportskih ekipa.

Ski staza se nalazi pored restorana „Kurta“. U zimskom periodu gosti mogu da skijaju na ski stazama koje se nalaze u blizini hotela »Beli bor«, na nadmorskoj visini od 1.000 m.

Na KaluđerskimBarama na Tari postoje i staze za sankanje a na putu prema manastirskim stanovi nalaze se dve ergele konja  gde možete naučiti da jašete a postoji i mogućnost iznajmljivanja konja za rekreatvno jahanje.

Na Kaluđerskim Barama Velika je velika ponuda smeštaja svih katergorija, od hotela, privatnih motela, apartmana, brvnara, planinskih kuća…

Odavde se lako prave izleti u sve delove Tare (Mitrovac, Zaovine, Sokolina, Osluša, Račanska Šljivovica, Predov Krst). Nisu daleko ni Mokra Gora ni Zlatibor.

 

FOTOGRAFIJE I VIDEO KALUĐERSKIH BARA NA TARI
VIKENDICE, BRVNARE, HOTELI,APARTMANI, SOBE, PLANINSKE KUĆE... NA KALUĐERSKIM BARAMA NA TARI

SMEŠTAJ - KALUĐERSKE BARE

Preko 150 objekata za smeštaj na Kaluđerskim Barama na Tari.

AKTIVNOSTI I ATRAKCIJE

KALUĐERSKE BARE NA TARI

Pogledajte neke od aktivnosti koje smo izdvojili a koje su na Kaluđerskim Barama ili bližoj okolini.