Životića Konak

Kontakt: Životića Konak


VIŠE...

POŠALJITE UPIT

Poltika privatnosti *

Životića Konak
Planina Tara
Cena na upit. - VIKENDICE NA TARI, PLANINSKE KUĆE NA TARI, PLANINSKE KOLIBE NA TARI
8 OSOBA MAKSIMALNO, IDEALNO 5

Životića Konak je planinski objekat koji se nalazi na Osluši, 5 km od Mitrovca.

U uređenom dvorištu od 5 ari, sa velikim letnjikovcem, provešćete prijatan odmor na ovoj planini. Veliki letnjikovac je opremljen pekarom, roštiljem, sudoperom, ostavom…

U prizemlju konaka je dnevni boravak sa kuhinjom, kupatilo i velika natkrivena terasa. Na spratu su dve dvokrevetne sobe. Ugaona garnitura u dnevom boravku se razvlači.

Grejanje je na drva. Sve je komplet opremljeno. Maksimalni kapacitet je 8 osoba a idealan za 5.

Osluša se nalazi u blizini Mitrovca iznad strmih padina prema Drini neposredno uz tarsku magistralu. U morfološkom pogledu područje Osluše se generalno može okarasterisati kao zatalasana visoravan, prosečne nadmorske visine oko 1000 m. Idealno je mesto za planinski biciklizam i duge šetnje šumskim putevima.
U neposrednoj blizini našeg smeštaja je vidikovac sa pogledom na reku Drinu i Bajinu Baštu.

Šume su pravo obeležje Osluše, od kojih su neke teško prohodne. Šume zauzimaju procentualno najveći deo površine. Vrste koje preovlađuju su smrča, beli bor, mada ima i crnog, zatim kleka, jela… Proplanci i poljane smešteni su između šumskih celina i na njima preovlađuju planinske trave od kojih su mnoge lekovite.
Od nas se mogu realizovati i izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, obići grad Mećavnik, Kaluđerske Bare, Perućac i grad Bajinu Baštu.

Životića Konak