PRETRAGA SMEŠTAJA NA TARI
DODATNI DETALJI
SOKOLINA NA PLANINI TARI

Na samo 8km od Kaluđerskih bara nalazi se Sokolina, turistička lokacija sa velikim potencijalom. Visoravan sa prelepim livadama okružena šumama jele, smrče, bukve, predstavlja pravu vazdušnu banju. Povoljna klima ovog područja, nadmorska visina, atmosferski pritisak, njegov sastav i vlažnost, deluju lekovito na ljudski organizam, najbolje na hronične plućne bolesti. Konfiguracija terena je idealna za duge šetnje i bavljenje planinskim biciklizmom. Očuvane šume predstavljaju prirodni rashlađivač u toplim letnjim mesecima.

Reč je o najsuvljem delu Ravne Tare, dobro osunčanom i zaštićenom konfiguracijom terena od dominantnih vetrova. Nadmorska visina od oko 1000m posebno doprinosi identifikaciji lokaliteta Sokoline za razvoj zdravstvenog turizma. Na Sokolini ne treba propustiti uređeni vidikovac Sokolarica.

Sokolina predstavlja veliku osunčanu zaravan između dva dominantna uzvišenja Suve glave i Branevine, na samoj granici sa prirodnim rezervatom kanjona Rače, koji istovremeno predstavlja glavni turistički motiv ovog područja. Sokolinu posredno tangira tarska magistrala, što je fizički izdvaja od aktuelnih tranzita i glavnih turističkih centara.

Sokolina je idealna za pešačke ture a lepi su i tereni za planinski biciklizam.

 

SOKOLINA NA PLANINI TARI - FOTOGRAFIJE I VIDEO
VIKENDICE, BRVNARE, APARTMANI... NA SOKOLINI

SMEŠTAJ - SOKOLINA NA TARI