PRETRAGA SMEŠTAJA NA TARI
DODATNI DETALJI
MITROVAC NA PLANINI TARI

Mitrovac na Tari je idelano mesto za miran porodični odmor u prirodi. Tu su velike livade sa dečijim igralištima, šetne staze prilagođene i najmlađima, informativni centar Nacionalnog parka Tara, nekoliko restorana, prodavnica… Udaljen je 25 km od Bajine Bašte a 10km od Zaovina.

Mitrovac se nalazi na oko 1080 m nadmorske visine. On se posebno izdvaja po povoljnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana. 

IZLETI NA MITROVCU

Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti u sve delove Tare, a svakako najveća atrakcija je otići do Banjske stene, Tepih livade. Na nekoliko kilometara od Mitrovca je i veštačko jezero u Zaovinama pogodno za ribolov i kupanje.

Banjska stena (neki je zovu i Kozija) nalazi se na 10 kilometara od Mitrovca. Sa uređenih vidikovaca pruža se predivan pogled na kanjon Drine i jezero Perućac.

Tepih livada u okviru rezervata Crveni Potok se nalazi na kilometar od Mitrovca i put do nje i uslovi kojih se treba pridržavati su lepo istaknuti tablama od strane NP „Tara“

Jezero u Zaovinama se nalazi na 10 km od Mitrovca. Jako je lepo za pecanje i kupanje a na samoj brani se nalazi i mesto gde je Pančić prvi put ugledao Omoriku.

U letnjim mesecima obavezno treba posetiti i Perućac gde je veliko jezero sa kupalištem, restoranima kao i mala rečica Vrelo koja se vodopadom uliva u Drinu.

Posetiocima, gostima i ljubiteljima očuvane prirode na raspolaganju je zakup vikendica i smeštaj na Mitrovcu i vikend naselju Krnja jela koja je udaljena od Mitrovca 3 kilometra

Izuzetan ambijent netaknute prirode, stogodišnja borova šuma čije padine dodiriju kanjon Drine svojom divljom prirodnom lepotom, izuzetan su doživljaj za svakog posetioca.

Iskoristite put od Perućca do Mitrovca

Lepota drinskog klanca uočava se već na desetak kilometara od Bajine Bašte, gde se prostire jezero Perućac koje se nalazi u podnožju Tare, a nastalo 1967. godine. Na njemu je izgrađena najviša brana u Srbiji, duga 461 i visoka 89 metara. Na samo nekoliko kilometara od Perućca ka Mitrovcu pruža se lep pogled na kanjon Drine, jezero, branu i grad Bajinu Baštu

Na Mitrovcu se nalaze tereni za mali fudbal i košarku. Takodje postoji i veliki travnati fudbalski teren.

Na Mitrovcu se nalaze i ski-staze za decu i početnike u skijanju.

Izuzetno je pogodan teren za planinski biciklizam.

MITROVAC NA TARI - FOTOGRAFIJE I VIDEO
VIKENDICE, BRVNARE, APARTMANI, PLANINSKE KUĆE... NA MITROVCU NA TARI

SMEŠTAJ - MITROVAC NA TARI

Preko 50 objekata za smeštaj na Mitrovcu i Krnjoj Jeli