Mitrovac se nalazi na dvadeset petom kilometru od Bajine Bašte prema Zaovinama.
Mitrovac se nalazi na oko 1080 m nadmorske visine. On se posebno izdvaja po povoljnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana. Na samom Mitrovcu se nalazi prodavnica mešovite robe, dva restorana i jedan kafe.
IZLETI NA MITROVCU
Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti u sve delove Tare, a svakako najveća atrakcija je otići do Banjske stene, Tepih livade. Na nekoliko kilometara od Mitrovca je i veštačko jezero u Zaovinama pogodno za ribolov i kupanje.
Banjska stena (neki je zovu i Kozija) nalazi se na 10 kilometara od Mitrovca. Sa uređenih vidikovaca pruža se predivan pogled na kanjon Drine i jezero Perućac.
Tepih livada se nalazi na kilometar od Mitrovca i put do nje i uslovi kojih se treba pridržavati su lepo istaknuti tablama od strane NP „Tara“
Jezero u Zaovinama se nalazi na 10 km od Mitrovca. Jako je lepo za pecanje i kupanje a na samoj brani se nalazi i mesto gde je Pančić prvi put ugledao Omoriku.
U letnjim mesecima obavezno treba posetiti i Perućac koji ima mnogo toga da ponudi

Preporučujemo smeštaj na Mitrovcu

Posetiocima, gostima i ljubiteljima očuvane prirode na raspolaganju je zakup vikendica i smeštaj na Mitrovcu i vikend naselju Krnja jela koja je udaljena od Mitrovca 3 kilometra
Izuzetan ambijent netaknute prirode, stogodišnja borova šuma čije padine dodiriju kanjon Drine svojom divljom prirodnom lepotom, izuzetan su doživljaj za svakog posetioca.

Iskoristite put od Perućca do Mitrovca

Lepota drinskog klanca uočava se već na desetak kilometara od Bajine Bašte, gde se prostire jezero Perućac koje se nalazi u podnožju Tare, a nastalo 1967. godine. Na njemu je izgrađena najviša brana u Srbiji, duga 461 i visoka 89 metara. Na samo nekoliko kilometara od Perućca ka Mitrovcu pruža se lep pogled na kanjon Drine, jezero, branu i grad Bajinu Baštu

Na Mitrovcu se nalaze tereni za mali fudbal i košarku. Takodje postoji i veliki travnati fudbalski teren.

Na Mitrovcu se nalaze i ski-staze za decu i početnike u skijanju.
Izuzetno je pogodan teren za planinski biciklizam.
Dečije odmaralište, paviljoni planinske arhitekture, kapaciteta 600 ležaja. Ovo odmaraliste posluje u sastavu Centra dečijih odmarališta iz Beograda, a izgrađeno je 1979.god. Kompleks je urađen u tipično planinskom stilu sa centralnim objektom i 6 paviljona sa visokim krovovima. Svaki paviljon ima po 98 ležajeva u višekrevetnim sobama ( 6-10 ) i na svakoj etaži postoji soba za smeštaj pratilaca.U sastavu odmarališta posluje i etno restoran ‘’ Kačara ‘’. U centralnom paviljonu nalazi se zatvoreni bazen, kantina, restoran i televizijska sala, a kompleks poseduje i ambulantu.

Jesen na Mitrovcu na Tari

Mitrovac - kilometraže

B.Bašta – Mitrovac 25 km, Mitrovac – Kozja stena 10 km, Kaluđerske bare-Mitrovac 24km, Mitrovac – Krnja jela 3km, Mitrovac-Perućac 13km, Mitrovac – Zaovine (brana Lazići)-10 km, Zaovine(brana Lazići) – Računići – 5 km

Autobuski prevoznik Raketa AB – tel:031/865-485 http://raketa-ab.com/

Mitrovac - Nekretnine

Smeštaj na Mitrovcu