Posmatrajte divokoze, učestvujete u hranjenju ovih divljih životinja sa rendžerima Nacionalnog parka Tara, pešačite do prelepih vidikovaca u potrazi za ovim biserima prirode.

NP-Tara-logo

ITINERER

Opcija za goste u boljoj fizičkoj kondiciji:

Ova celodnevna tura podrazumeva pešačenje od područja Rastišta do vidikovca Bilješka stena u trajanju od oko 3,5 sata. Pešačenje u dužini od 8 km (sa 850 m uspona) organizuje licencirani planinarski vodič, a na vidikovcu se grupi pridružuje rendžer nacionalnog parka.
Nakon ručka ili pauze,  pešačite još jedan sat do vidikovca Drlije kako bi posmatrali divokoze u trajanju od oko 3 sata. U određeno doba godine i kada je to potrebno, ova aktivnost je ujedno i prilika da se životinjama dostave so za lizanje i dodaci ishrani. Fotografska oprema može biti dostavljena kolima.
Posle posmatranja divokoza, kolima se odvozite do smeštaja na večeru.

Opcija za goste u slabijoj fizičkoj kondiciji:

Pre izlaska sunca  prevozite se  do vidikovca Drlije (60 do 90 minuta vožnje u zavisnosti od udaljenosti smeštaja) i u trajanju od oko 3 sata posmatrate divokoze od ranog jutra kada postoje i velike šanse da ih vidite. U određeno doba godine i kada je to potrebno, ova aktivnost je ujedno i prilika da se životinjama dostavi so za lizanje i dodaci ishrani. Rendžer vam se pridružuje na samoj lokaciji. Doručak je na Drlijama. Posle toga sledi pešačenje od Drlija do vidikovca Bilješka stena u trajanju od sat vremena, ili do Rastišta u trajanju od 3 sata (ili vožnja do tamo, ako grupa nije u fizičkoj kondiciji za pešačenje).

Važne informacije

Cena: 60 evra za jednu osobu, 30 evra po osobi za 2 i više osoba (uključujući i transfer za 1–2 osobe). Naknada za planinarskog vodiča, ručak i transfer za više od 4 osobe naplaćuju se posebno. So za lizanje se naplaćuje 10 evra po komadu (preporuka je da se koriste 3–4 komada po gostu/gošći).

Trajanje: Opcija 1: ceo dan; Opcija 2: 4:00 –11:00 (ili 13:00 ako se pešači).

Fizička spremnost: srednja do niža

Lokacija: Udaljena područja nacionalnog parka koja zavise od trenutne lokacije divokoza i njihovih potreba za dodatnom hranom.

Broj učesnika: 2 – 15

FOTOGRAFIJE

Kontakt za informacije i bukiranje

Ranko Milanović, 0648475386, office@nptara.rs, Branko Bezarević, bbezar@gmail.com.

Svaka ponuda se može bukirati u bilo koje vreme, direktno ili preko turističke agencije: – „TaraTours“, Bajina Bašta, Goran Glišić, 031 861 501, office@taratours.rs;

  • T A R A
  • LETO NA TARI
  • VIDIKOVCI NA TARI
  • PORODIČNE AKTIVNOSTI
  • Adrenalinske i sportske aktivnosti
  • ZIMA NA TARI
  • OSETI PRIRODU TARE
  • Zaovine
  • TARA

Promo