Koljeba Ikica i Makica

Kontakt: Koljeba Ikica I Makica

POŠALJITE UPIT

Koljeba Ikica i Makica
Ослуша, Србија
35€ Dan - BRVNARE NA TARI, PLANINSKE KOLIBE NA TARI
1 Spavaće Sobe 1 Kupatilo 4 Osobe

Koljeba Ikica i Makica se nalazi na Osluši, centralnom delu planine Tare, na 1030 m nadmorske visine. Udaljena je 5 km od Mitrovca i 14 km od Kaludjerskih Bara. Na samo 30 metara udaljenosti se nalazi prelep vidikovac. Pogledajte lokaciju na Google mapi.

Osluša se nalazi u blizini Mitrovca, iznad strmih padina prema Drini, neposredno uz tarsku magistralu. U morfološkom pogledu područje Osluše se generalno može okarasterisati kao zatalasana visoravan, prosečne nadmorske visine oko 1000 m. Idealno je mesto za planinski biciklizam i duge šetnje šumskim putevima. Udaljenost koljebe od Mitrovca je 5km ,od Kaludjerskih Bara 14, od Zaovinskog jezera 8 km, Perućačkog jezera 14 km. Osluša na Tari je idealno mesto za duge šetnje u prirodi i rehabilitaciju plućnih bolesti. Šume su pravo obeležje Osluše, od kojih su neke teško prohodne. Šume zauzimaju procentualno najveći deo površine. Vrste koje preovlađuju su smrča, beli bor, mada ima i crnog, zatim kleka, jela… Proplanci i poljane smešteni su između šumskih celina i na njima preovlađuju planinske trave od kojih su mnoge lekovite.

Koljeba raspolaže dnevnim boravkom, kuhinjom, kupatilom i natkrivenom terasom u prizemlju. Na spratu je velika soba od 24m2. U dorištu ima dosta mesta za praking.

Objekat na mapi

Koljeba Ikica I Makica